ponedeljek, 07. maj 2007

Benetke

No, pa smo šli spet v Benetke. Iz Brestovice na Krasu smo se z avtomobilom odpravili v Benteke. Tokrat zadnjič z avtomobilom. Iz Monfalcona (Trbiža) je povratna karta za vlak 14€/osebo, prideš prej (1h 40min), ker na avtocesti pri Benetkah ni gužve! Z avtom 2h za 140km. Ko smo se odpravili je bilo kar lepo vreme, ob prihodu je pa začelo deževati. Na Rialtu nas je ujel dež. Zavetje pred dežjem smo poiskali pred trgovino s steklenimi okraski (baje iz "muranskega stekla") in tam smo pustili nekaj €. Nazaj grede zopet dež - od Rialta do Plaza Roma. Potem pa v avto in nazaj. Mokri k' miši. Je bilo pa fajn. Tako kot vedno. Vse fotke so po RAW konverziji obdealne v Picassi, razen zadnjih dveh, ki sta "direkt" iz aparata.

Pogledi iz mostov oz mostičkov

Pogledi na oz z Markovega Trga.Telih konjičkov naj ne bi fotkal, pa ima Nikon D80 funkcijo "Hide", pa sem.

Takole pa Nikon naredi sam.

Naslednjič bom preskočil golobe z Markovim trgom vred in padel bo ogled Lida, Burana, Doževe palače in še kakšnega muzeja oz skrivnega kotička. Kdo ve za kakšnega mogoče?

4 komentarji:

Mih@ pravi ...

Una s pisano marelo v ČB je NORAAAAAAAAAAA. Res mi je totalno totalno huda. Tudi ostale so odlične, ampak ta pa izstopa. Močno. :)

OLKI pravi ...

Jep ima Miha prav!!!

Drugače ti pa Stane svetujem, da tako kot jaz picaso uporabljaš kot urejevalnik fotk in sem ter tja za mele obdelavce. Probaj Capture NX in ti bo glavo odšraufalo.

Stane Crnjak pravi ...

Hvala obema. Jure, saj Picasso uporabljam predvsem kot urejevalnik fotk, ampak tako, za fotke na hitro obdelat; poravnava, kontrast, igranje z barvno temp, resize, izvoz na blogg je pa fajn. C. NX na moj čarunalnik? Ne bi šlo. Mogoče čez kakšno leto ob menjavi mašine...

Gregor Harih pravi ...

Ja, tista z marelo seka. Všeč so pa mi tudi tiste kvazi starinske fotke.