četrtek, 25. oktober 2007

Omizje; Škof Rožman

Ja, sem včeraj gledal to omizje. In nisem mogel verjet. Škof Perko in g. Drobnič sta govorila take bedastoče, da to ni za verjet. Tako opranih možganov še nisem videl niti slišal. Pa sta onadva obtoževala druge, da imajo oprane možgane. Cvetki celotnega večera pa sta bili, ko sta g. Drobnič (bivši generalni tožilec) in škof Perko obtožila partizane, da so bili tolovaji in morilci. Da je bil boj proti Nemcem in Italijanom nesmiseln in da je zaradi odpora umrlo umrlo 80.000 Slovencev! Da bi bilo bolje, če se ne bi borili! Da so bili Italijani med 25 okupacijo bolj prizanesljivi do Slovencev kot partizani med NOB? Da je bila celotna Britanska obveščevalna služba podkupljena in prepredena od komunistov? Kaj vam pa je? A ste bolani al'kaj? Demenca že trka na vrata? Domobranci so oz ste se borili na napačni strani in za napačno stran! Pika! Konec! Najprej za fašiste, potem pa za naciste. Pa ne mi zdaj o enačenju fašizma, nacizma in komunizma med drugo svetovno vojno. ZDA in VB oz Churchill-a bi težko okarakterizirali kot ljubitelje komunistov, pa so se vseeno združili s komunisti proti nacizmu. Dajte že enkrat nehat opravičevat svojo izdajo lastnega naroda z borbo proti komunizmu! Če bi se borili proti švabom in makaronarjem tako kot proti komunizmu, vam ne bi nihče očital nič!

2 komentarja:

Primoz pravi ...

sem gledal tudi jaz včeraj...in nisem mogel verjet kaj poslušam. Sploh ta Perko...če je to uradno stališče Slovenske cerkve, pol je to dost žalostno...

Anonimni pravi ...

Škoda da nisem gledal. Ja si že lahko tako dovolijo z domobranskim premierom in tabelim finančnim ministrom v vladi, čigar oče je v smrt poslal tisoče Slovencev.
Seveda, treba je upogibati hrbtenico. Izmečki, izdaja lastnega naroda je najnizkotnejše dejanje.