sreda, 4. julij 2007

Toskana II del

Evo še nekaj fotk iz potepanja po Toskani. Me je tako prevzela, da se bom še odpravil tja. Ampak, s ciljem fotografirati Toskano. Je velika razlika, če greš tja na dopust in fotografija podrejena izletom ali pa tja greš z namenom fotografirat. V prvem primeru se fotografija prilagaja destinacijam izletov, v drugem pa se destinacije izletov prilagajajo fotografiji. Naj ponazorim. Tisti dan, ko smo bili v Firenzah, bi moral iti še enkrat fotografirat Monteriggione. Ko sem bil tam, je bilo nebo sivo, brez prave dinamike in fotko lahko reši (če) samo naknadna obdelava. Pa pokošen travnik s šopkom maka v ospredju.... Drugič.

San Stefano v bližini kmečkega turizma. Fantastični razgledi in strahotno nadležni daljnovodi.

Monterigione. Mestece za obzidjem. Izredno lepo in izredno lep motiv za fotografirat. Če imaš srečo.

Še en pogled s San Stefana.

Vila na vrhu griča je imela zaprt dostop. Do nje je vodila privatna cesta, kar je dokaj pogost pojav v Toskani.
Ista vila drug pogled.

V Firencah pogled s Ponte Vecchio-a. Arno je bila rahlo nakodrana.

V smeri proti ? kam ? Ne vem tukja smo naredili še nekaj družinskoh fotk.

Griči doline, griči doline in tam daleč nekje v daljavi Firence.

Še nekaj misli za konec. S seboj sem imel Tokino 20-35 f/2,8, Nikon 50mm f/1,8 in Sigmo 100-300mm f/4. Najdražja Sigma je skoraj ves čas ležala v torbi neuporabljena. Fiksnega Nikona sem uporabil samo dvakrat; v katedrali-Duomu(spodnja fotka) in ko sem nardil nekaj portretov.
Pa še to. Brez polarizacijskega filtra ne fotografirajte pokrajine in obvezno ga snemite, če fotografirate ljudi. Vsak meni take fotke niso všečne, pa sem jih naredil kar nekaj.