nedelja, 25. marec 2007

In naj bo svetloba. Z bliskavicami.

No tako. Sem danes malo preizkusil delovanje starih, ročnih bliskavic. Ker sem imel preveč časa, sem naredil še domači difuzor za Canon 155A (postopek je "opisan" je na koncu članka). Naj še povem, da sem bil prav zadovoljen, ko sem ugotovil, da lahko na Canonovi bliskavici reguliram jakost! Žal samo, ko je nataknjena na aparat. Ko je na stojalu priključena na adapter, pali samo na polno. Tako sem Canonovo bliskavico nastavil na 1/2 jakosti, CCCP bliskvica pa je bila "premična enota" na stojalu, ki pali samo na polno. Aparat sem nastavil na proženje z zamikom, tako da sem imel nekaj časa, za usmerjanje premične bliskavice in posizkušal.

Najprej sem začel s čipsom v beli posodi.

Po hrani se prileže kavica. Močna, frišno zmleta z ročnim mlinčkom in skuhana v džezvi. Ja ziher ja. Skuhana v kafeteri, bolj švoh kot ne, a za fotkanje bo dobra.
Po kavici še "digestivo", narejen iz 24 različnih arcnij. 12 rožic raste samo v visokih Alpah na drevesih starejših od 100 let, tako da je zelo drag. Pa da ne bi kdo verjel. Cedevita, v katero sem dal malo kave za bolj "opak" oz motno barvo. Limona je pa prava.


Bi bil vesel kakšnega komentarja in/ali nasveta glede osvetlitve.


Izdelava domačega difuzorja.

Vzameš škatlo od žarnice in jo "odpreš". Najprej narediš odprtino, kamor boš vtaknil bliskavico, nato narediš "izhodno" odprtino, kamor z notranje strani prilepiš prosojni papir. Zalepiš škatlico in je. Natakneš na bliskavico in škljocaš. Seveda je boljše "originale", ampak če je deževen dan in "originale" ni za dobit, narediš svojo. Domače je domače.






Domači difuzor.